Címlap

Figyelem: Ez az oldal 2017 júniusa után nem kerül többé frissítésre, de a továbbiakban is elérhető marad. Az új web-oldalunk jelenleg készül, folyamatosan töltjük fel tartalommal, ezután az lesz laborunk hivatalos web-oldala. Köszönjük megértésüket.
-------------------------------------------------------------------------------------------


2016 októberétől a laborunk üj neve: Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium.

A labor 2006-ban alakult Elosztott Események Elemzése Kutatócsoport névvel. Kutatóink PhD fokozattal rendelkezõ, vagy PhD megszerzéséhez közel álló fiatal kutatókból áll. A csoport vezetõje Dr. Tamás Szirányi, egyetemi tanár, az MTA doktora.

Az EEE csoport célja szabadon elosztott és beágyazott szenzoroktól érkező információ értelmezése és szervezése, elsősorban videó-, képi- és audió-jelek esetén, ill. különböző helyen és időben történő események felismerése és osztályozása.

Különleges hangsúlyt fektetünk gépi tanulási, adatbányászati, emberi érzékelési, geometriai, optikai, optimalizációs és variációs analízis módszerekre, olyan területeken, mint a kép- és videó-feldolgozás, biometrikai azonosítás, kapcsolatok szenzor-hálózatokkal és számítógépes grafikával.