Megjelenések

[ENG] Mixed Reality by Understanding and Integrating Spatio-Temporal Data of a LIDAR and a 4D Studio

Two labs of SZTAKI have jointly developed a system for creation and visualization of mixed reality by combining the spatio-temporal model of a real outdoor environment with the models of people acting in a studio. We use a LIDAR sensor to measure an outdoor scene with walking pedestrians, detect and track them, then reconstruct the static part of the scene. The scene is then modified and populated by human avatars created in a 4D reconstruction studio. Link: URL.

Publication URL


[HUN] A dinamikus várostervezést szolgálják az MTA SZTAKI új projektjei

A városi biztonság növelésére, a közlekedés és az utcakép háromdimenziós modellezésére alkalmasak az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetnek (MTA SZTAKI) a távérzékelt adatok átfogó elemzésén alapuló új projektjei.

Az írás


[HUN] Dinamikus várostervezés
2013. április 19. 16:35

A Kossuth Rádió Trend-Idő című műsorában Dr. Benedek Csaba és Prof. Szirányi Tamás beszélt az Elosztott Események Kutatólaboratórium dinamikus várostervező technológiájáról.

Az interjú


[HUN] Lézeres letapogatással javul a várostervezés
2013. március 19. 10:28

"Az önjáró járművek árnyékában, a fejlődés az utak mellett is folyik: kamerák nem csupán az autóban, de már minden utcasarkon vannak, és a mobil lézeres letapogató rendszerek (LIDAR) segítségével nem csak az előttünk lévő útrészt figyelhetjük meg, hanem folyamatosan feltérképezhetjük akár 100m sugarú környezetünket is. Ez nem csak a vezetést segítheti, hanem vizsgálhatjuk egy nagyobb terület forgalmát, felmérhetjük a közlekedési táblák és útfestések állapotát, bemérhetjük a környező házfalak távolságát, megkaphatjuk a háromdimenziós felületét." - olvashatjuk a SZTAKI technológiájáról az sg.hu-n.

A cikk


[HUN] Magyar fejlesztés segíti, hogy jobbak legyenek a városok
2013. március 18. 10:38

"A háromdimenziós érzékelő és vizualizációs technológiák tagadhatatlanul elindultak világhódító útjukra. Miközben a Google robotpilótás autója már 500 ezer kilométert vezetett balesetmentesen, a Street View is engedélyt kapott, hogy hamarosan Budapest is bejárható legyen egy-egy virtuális kirándulás során. A jóslatok szerint a szoftverfejlesztések emberéletek százezreit menthetik meg, dollármilliárdokat spórolhatnak, forradalmasíthatják a telekommunikációt és az idegenforgalmat, ezért Magyarország vezetői kutatói is bekapcsolódtak a nemzetközi szintű innovációba." - írja az Elosztott Események Elemzése Kutatólaboratórium LIDAR-technológiájáról a HVG.

A cikk